Tips til det perfekte badeværelse

 

Et af de rum du bruger allermest uden at tænke over det, er dit badeværelse. Et badeværelse skal rumme det hele. Det skal både være praktisk, funktionelt, nem vedligeholdelse og et stod man kan finde ro. I guiden her vil vi komme med gode råd til hvordan du kan få et inspirerende badeværelse med forskellige løsninger til materiale, indretning og badevædelse artikler.

 

Sikre dig en rød tråd

Det er vigtigt at du inden du begynder at designe og indrette dit badeværelse, at du starter med at kigge på hele boligen som en helhed. Noget af det der kan være allermest forstyrrende ved en bolig, er hvis alle rum har hver sin stil med helt forskellige designs og materiale. Hvis resten af den bolig har en ældre design, men gamle flotte tunge elementer, så virker det forstyrrende hvis dit badeværelse er klinisk hvidt med lette og nye materialer. Med en sammenhængende bolig, kan du også nemmere give boligen en sjæl og personligt udtryk ved at du vedligeholder de elementer boligen har fra sin oprindelse. Hvis du har en ældre bolig, er det en god ide at kigge ind på de materialer der bliver brug i vasken og pladerne. Det giver et rigtig godt look hvis du holder dig til de gamle elementer, med runde knopper og messing elementer. Hertil passer hvide fliser rigtig godt til væggen, da det ofte kan genskabe en stil fra 1920, hvor det var rigtig populært.

Hvis du derimod har et moderne hjem, der føler med tiden, så er det nyeste at have rigtig mange praktiske elementer. I 2020 ser vi gerne at boligen viser personlighed samtidig med at den gør plads til en travl hverdag. Tingene behøver derfor ikke at være gemt væk længere, hvilket giver mulighed for at have meget mere hylde plads. De nye boliger holder et lidt mere klinisk udseende med hvide elementer og glatte overflader. Det er derfor vigtigt at badeværelset også har de glatte flader og lyse elementer. Mange vælger at lade det byggemateriale man har brugt i køkkenet til at gå igen til badeværelset. Dette skaber en god dynamik igennem hele boligen.

 

Indret med omhug

Indretning af badet har stor betydning for rummets oplevelse og funktionalitet. Som tidligere beskrevet, skal et badeværelse helst være så funktionel som muligt. Om en indretning er funktionel eller ej kommer meget an på størrelsen af rummet, lysindgangen og hvor vandinstallationen er. Hvis du har et meget lille badeværelse, kan det være rigtig svært at ramme den perfekte indretning, hvor det er nemmere med større rum, da det giver plads til at bruge flere elementer. Hvis vi starter med et lille rum, så er det vigtig at du har de elementer der er et must. Du kan med fordel vælge en brusekabine i stedet for et badekar, da det giver mere gulvplads og dermed skaber mere funktionalitet. Derimod hvis du har et stort sum, så kan du eksperimentere mere med forskellige elementer og placeringer. I takt med at skabe mere funktionalitet sammen med design, er flere begyndt at have to håndvaske eller to brusere. På en travl morgen vil der være mulighed for at to kan gøre sig klar på en gang, hvilket rigtig mange familier sætter pris på. Uanset om du har et stort eller lille rum, så er planter altid en måde at skabe personlighed og give rummet lidt mere farve. Til de små badeværelser passer en hængeplante rigtig godt, eller hvis der er en vindueskarm, så kan du også nemt få en lille grøn plante der. Til de store badeværelser, set det super flot ud med en lidt større gulvplante der kan skabe noget dynamik til rummet.

 

Tænk funktionalitet

Opbevaringens plads er altafgørende for et funktionelt badeværelse. En god ide at gøre inden du begynder at indrette dit badeværelse og installere nye elementer, er at tænke din normale rutine igennem. Tænk over hvilke ting du planer at bruge i den hverdag, og hver det er nemmest de er. Er det vigtig for dig at have dine hårprodukter indenfor rækkevide, så er det en god ide at have masser af skabsplads ved spejlet. De lækre toiletting og flytte parfumer, kan du på en pæn måde have fremme ved håndvasken, så der er lige til at fange samtidig med det giver lidt personlighed. Derimod er det rart at have masser af opbevaringsplads til de elementer der er vigtige at have på badeværelset, men som du ikke behøver at vise frem. Det kan eksempelvis være rart at ens hygiejnebind og vatpinde er gem under håndvasken. Det kan også være en ide til at tænke over dit snavetøj. Hvis du er typen der bedst kan lide at have dit snavsetøj på badeværelset, så kan det være en ide at plads til det.

 

Der er rigtig mange elementer og tanker der skal tages stilling til inden du går i gang med det større badeværelse projekt. Vi er blot kommet med få tips, som du kan starte med at tage stilling til. Herefter kommer der mange andre spørgsmål som hvilke elementer og materiale der er godt at bruge. Du skal derfor være forberedt at det giver meget tid og ressourcer til at få det perfekte badeværelse.

Translate »