Sov under åben himmel

En stor del af glæden ved naturen er naturligvis også at overnatte i naturen. Derhjemme har jeg en Fatboy hængekøje, som jeg nyder at sove i under åben himmel. Især i de lyse sommernætter nyder jeg at sove ude, hvor jeg ofte ligger hele natten og nyder den fri natur. Det er fascinerende hvor længe det er lyst, og at ligge der og høre naturen vågne, at de små fugle begynder at synge og naboerne langsomt kommer ud, det er en stor glæde for mig at kunne følge med i. Det er ikke kun de lyse nætter jeg nyder, en agf mine store interesser er stjernehimmelen, og hvad giver en bedre mulighed for at følge den, end en nat ude i naturen. Jeg bor selv i en lille landsby, men selv der er lys forureningen til strækkelig til at man ikke får det optimale ud af oplevelsen.

Derfor tager min familie og jeg ofte på vandreture, hvor vi kan overnatte i shelters. Heldigvis er der mange offentlig tilgængelige overnatningsmuligheder, med forskellige grader af komfort. Jeg selv og min familie sætter mest pris på de mere rå naturoplevelser, hvor vi i nødvendigvis følger de afmærkede ruter eller bruger de faste overnatningspladser, dette giver os mulighed for at nyde naturen og især stjernehimmelen på en helt anden og meget speciel måde.

Vi har også haft mange godt vandre og natur oplevelser i vores nabolande, især Tyskland hvor vi har brugt meget tid på ulveekspeditioner, vi har bruge flere uger ude i naturen, for at få den helt specielle oplevelse det er at se ulven i dens naturlige omgivelser. Det er vigtigt at forberede sig optimalt, både hvad angår udstyr, men det vigtigste er at finde de rigtige områder. Da ulven har et stort territorie, kan man ikke bare sætte sig ned i et område hvor der er set ulve, man bliver nød til at se på topografien, vegetationen og mulighederne bytte og drikke. Ulven kan bevæge sig over store områder, og derfor er det vigtigt ikke bare at være stationær, men at bruge de muligheder er byder sig for at følge andre dyr, da disse kan være bytte for ulven.

Ulven har fået et negativt rygte i Danmark, dette tror jeg især skyldes uvidenhed og ubegrundet frygt for at de skal tage vores husdyr, og i værste fald at de skal overfalde voksne og børn. Det er en frygt der en blevet fodret af en sensationslysten presse, som har brugt en gammel kending i vores natur, til at sælge aviser og som click-bait.

Translate »