Bedre indeklima

Befugtning – tilsætning af vanddamp til en strøm – er en teknologi, der har været anvendt i industrien i årtier, ja, endog århundreder. Den har en lang række fordele, men den kan også forårsage skade, hvis den ikke anvendes korrekt. I denne artikel vil vi diskutere, hvad befugtning er, hvordan den kan bruges, og nogle metoder, der almindeligvis anvendes af ingeniører i dag. Den moderne teknologi læner sig troværdigt mod luftbefugtning. De fås i alle størrelser og varianter, og kan også tilpasses din virksomheds behov og ønsker. De kan forlænge levetiden på maskiner, produkter og skabe et bedre klima for dig og dine medarbejdere.

Fugtighedsstyring via befugtere er vigtig, fordi den giver en ekstra energieffektiv mekanisme til klimaanlæg. Uden fugtighedsstyring ville man være nødt til at bruge mere kølekapacitet for at reducere den relative luftfugtighed, så komfortniveauet kan opretholdes på det ønskede niveau uden ubehag for beboerne eller sundhedsmæssige konsekvenser. Med fugtighedsstyring har man derfor fordampning, som reducerer den følsomme varmeoverførsel og den latente varmeoverførsel. Brugen af fugtighedsstyring reducerer behovet for ekstra kølekapacitet og sænker derfor energiforbruget.

Fugtning er en standardteknologi, der anvendes af ingeniører, som konstruerer komfortklimaanlæg. Den kan også bruges til at øge den relative luftfugtighed i opvarmede rum, hvilket sparer penge på varmeudgifterne. Luftfugtere anvendes i vid udstrækning til industrielle processer, f.eks. til papirfremstilling og affedtning af metal. Befugtning er også gavnlig i områder, hvor der er en høj koncentration af støv. Fordi det reducerer mængden af skadelige partikler, der kan skade åndedrætsorganerne, ved at gøre det lettere at trække vejret, kan befugtning reducere sygefraværet på grund af luftvejssygdomme. Fugtning anvendes også ofte i fødevareindustrien, fordi det kan bidrage til at forlænge holdbarheden og forhindre korrosion.

Luftfugtere kan anvendes i mange forskellige industrier og til mange formål, og der er en række forskellige muligheder, som ingeniører kan vælge imellem, når de forsøger at finde den luftfugter, der passer bedst til deres anvendelse. Disse valgmuligheder omfatter præcisionsluftbefugtere, spray tågeudskillere, tågeudskillere til små partikler, fordampningsforvarmere med lukket kredsløb, olietågeudskillere (olieudskillere), dugpunktsreguleringsanordninger (fugtighedsregulatorer), ikke-inertielle eller tvangsindkastede systemer til indsprøjtning af gas eller damp i luftstrømmen, venturiskrubbere til gasforstøvning og forbrændingsprocesser, der ikke er forbundet med brændselsforbrændingsudstyr som f.eks forsyningsvirksomheder og industrianlæg og traditionelle befugtere til opvarmningssystemer.

Translate »