Renovering af badeværelset

classic

Renovering af badeværelset kan være et større projekt, da der er vand involveret. Man skal altid have respekt ved vand, når det drejer sig om gør det selv projekter. Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du kan gribe projektet an. Men find ud af, om du kan gøre det selv, eller om du skal hyre en professionel.

Mange badeværelser kræver kun en mindre renovering, og det er muligt at gøre det selv for denne type renoveringer. Hvis du har planer om at udføre større renoveringsopgaver som f.eks. VVS- og elarbejde eller flytning af eksisterende inventar, anbefaler vi, at du konsulterer en professionel. Før du påbegynder en nedrivning i dit badeværelse, skal du desuden sikre dig, at alle vandforsyningsledninger er blevet lukket af ved deres indgang til rummet fra de bagvedliggende ydervægge. SLUK FOR VANDTILFØRSLEN TIL BADEVÆRELSET!

I de tilfælde hvor der ikke længere kommer vand til badeværelset kan det være billigere for dig at rive alt ud og starte forfra end at betale en VVS’er til at rette det. Sørg for, at din forsikringspolice dækker dette i tilfælde af en ulykke eller en uventet skade. En badeværelsesrenovering kan kræve en byggetilladelse afhængigt af omfanget og omfanget af de ændringer, der skal foretages på dit eksisterende badeværelse; kontakt din lokale kommune for at få flere oplysninger. Hvis du vælger at hyre en professionel, skal du indhente mindst 3 tilbud fra entreprenører, der kan give et første bud på deres arbejde og eventuelle nødvendige tilladelser.

Start med at fjerne alt, der ikke skal blive på badeværelset; fjern alle skabe, vandhaner, lys og alle andre ting såsom håndklæder og sidebænke (hvis relevant). Når tiden er inde, kan du installere et nyt højskab til badeværelset eller nogle flotte bade underskabe.

Med hensyn til gulvet har du flere muligheder: du kan lave de eksisterende fliser om eller lægge nye fliser; hvis fliser ikke er din stil, er der mange forskellige typer gulvbelægning at vælge imellem, f.eks. laminat i trælook, kork eller vinyl. Uanset hvilken type gulv du vælger, skal det være skridsikkert og let at vedligeholde. Væggene kan enten males eller beklædes med tapet – sørg blot for, at den løsning, du vælger, passer godt til badeværelsesmøblerne og den indretningsstil, der allerede findes i resten af huset (for at undgå sammenstød). Hvis din væg er lavet af gipsvægge (gipsplader), kan det være lettere for dig at fjerne det og erstatte det med nye gipsvægge.

Translate »