Historien om den danske design-perle og vækstkomet, Vipp.

Vi kender alle Vipp, der har fået en stor renæssance her i 10’erne. Vi kender alle nogen i vores omgangskreds der har deres ikoniske toiletspand eller sæbedispenser. Men kender du til starten på en af de største danske design-succeser siden B&O?

Sådan startede det

Vipp blev startet af den unge metalsmed Holger Nielsen, der med en stor passion for stål, starter en metalfabrik i Randers. Pengene til at starte fabrikken kom fra salget af en bil den unge Holger (17 år på daværende tidspunkt) vandt på fodboldstadion.
Efter et par år, hvor man svagt nok kunne kalde fabrikken for en virksomhed, kom Holgers kone med et ønske til sin frisørsalon i 1939. Hun vil gerne have en affaldsspand. Holger brugte flere dage i værkstedet og kom tilbage med sin løsning: en Vipp. Mange kom i Maries frisørsalon og kommenterede på den flotte og smarte pedalspand. Derfor blev affaldsspanden sat i produktion.

Produktet der ændrede alt

Det var pedalspanden der ændrede alt for Vipp. De har sidenhen lanceret mange nye produktlinjer, og laver du ikke kun tilbehør til badeværelset i form af Vipp sæbedispenser, pedalspand eller tandkrus. De laver også sofaer, køkken tilbehør og lamper. På trods af den store succes med at skabe ultra-populære produkter rundt i de forskellige rum i danskernes hjem, er det stadig pedalspanden der er den store vinder, der ændrede alt. Den er sågar udstillet på Museum of Modern Art i New York.

Det byder fremtiden for Vipp på

Holger døde i 1992, hvor hans datter Jette Egelund overtog Vipp. Sidenhen er hendes børn Kasper og Sofie også indtrådt i virksomheden. Hvad fremtiden byder er selvfølgelig uklart, men der er ingen tvivl om at pedalspanden ikke er det sidste produkt der bliver udstillet på museer rundt om i verden.

Translate »