4 gode råd til jobsamtalen

Når man først er kommet igennem det lille loop og bliver indkaldt til jobsamtale, er det vigtigt, at man præsterer, men samtidig er ydmyg og rolig. Dette er for rigtig mange mennesker en meget angstprovokerende disciplin. Hvordan skal man side? Hvad skal man sige?  Skal man blære sig? Der er mange tvivlsspørgsmål. Denne guide vil give dig nogle værktøjer og overvejelser.

Disse 4 råd er:

Forbered dig

Se præsentabel ud

Opfør dig venlig

Altid vær dig selvTurde sætte krav

Forbered dig

Man kommer rigtig langt til alt i livet med en god gang forberedelse. Dette er desværre de færreste, der tænker over inden en jobsamtale. Mange er i tvivl om hvad man ska forberede sig på. Men sandheden er, at der er utallige ting og situationer man kan forberede sig på. En god start er at have tænkt igennem, hvilke kritiske spørgsmål, der kan blive stillet. Du skal ikke have forberedt et svar, da dette kan virke indøvet, men blot på situationen, så den ikke kommer bag på dig.

business-3560921_1280

Se præsentabel ud

Man får aldrig muligheden for at ændre en anden persons første gangs indtryk. Af den årsag er det alt afgørende, at du ser præsentabel ud. Dette kan man gøre på mange forskellige måder. Her kan mænd med fordel troppe op i jakkesæt eller bukser og skjorte, hvor kvinder med fordel kan iføre sig nederdele og pæne toppe. Herudover er ens holdning og ansigtsudtryk alpha omega. Man ser mere end man selv går og tror. Derfor altid gå med ret ryg og et mindre smil på læben.

Altid vær dig selv

Dette springer derfor også hurtigt hen til det næste punkt, som er at du altid skal være dig selv uanset hvad. Det kan sagtens være, at du kan lande en fed jobmulighed ved at lægge en facade henover dig. Men hvis denne facade hurtigt bliver brudt efter din ansættelse, så er det ikke det værd. Derfor er det kritisk, at du ikke oversælger dig, da du selv skal kunne leve op til dette efter ansættelsen.

Turde sætte krav

Sidst men ikke mindst så skal du turde sætte krav. Det er de færreste der tropper op til en jobsamtale med en lang række krav til ens arbejdsgiver, da man er bange for, at de går med en anden kandidat. Dette er en myte der hurtigst muligt skal afskaffes. Det viser ansvar at vide, hvor meget man er værd og, at man ikke går på kompromis på dette. Det viser karakter at turde kræve mere i løn end de giver. Du skal derfor altid huske, at de vil have dig! Ellers var du ikke blevet kaldt ind.

Translate »